Smo usklajeni?

Konec leta se nezadržno bliža. V ekstremnih okoliščinah, ki nam jih prinaša neukrotljiva epidemija COVID-19, smo prikrajšani za tisti del poslovanja, ki ga običajno dela prijetnega. In to so osebni stiki. Še tako lepo napisano e-sporočilo ne more odtehtati sestanka »v živo«, ob prijetno dišeči kavi ali čaju. Razni skajpi in zumi, tudi z vključeno kamero, nam ne morejo prenesti vibracij, ki jih čutimo na sestanku v delovnem okolju.

Osebni pristop je moj moto in zaščitni znak že dvajset let. Letošnje leto nam vsem skupaj po tej plati res ni naklonjeno. Iskreno upam, da se ne bo nikoli več ponovilo.

 Ob tako obsežnem pomanjkanju stikov s poslovnimi partnerji pa nikar ne pozabimo še na eno pomembno malenkost: uskladitev odprtih postavk. Naj nas zaključek poslovnega leta ne dočaka s prevelikim obsegom neplačanih terjatev, ki bi bile kakor koli sporne. Pomembno je, da je upnik seznanjen z razlogi za neplačilo. In pomembno je, da dolžnik jasno komunicira upniku, če je terjatev kakor koli sporna.

Čisti računi – dobri prijatelji.

Usklajene odprte postavke so pogoj za učinkovito izterjavo in nujno potrebni za nadaljnje uspešno sodelovanje.